CUM DESCĂRCĂM POZELE DE PE TELEFONUL MOBIL?

pozele de pe telefonul mobilPozele de pe telefonul mobil au fost întotdeauna o problemă. De fiecare dată când ajungeam acasă erau două lucruri care trebuia să le fac pentru tatăl meu. Să îi descarc pozele de pe telefonul mobil și să inscripționez câteva CD-uri cu muzică pentru mașină.

În articolul de astăzi vom învăța cum să descărcam pozele de pe telefonul mobil la noi pe computer. Odată această operațiune realizată, pozele pot fi foarte ușor transferate pe un stick USB (vezi articolul aici) cu care se poate merge, dacă dorim, la un laborator foto pentru a le avea și în formatul clasic.

ATENȚIE: Descărcarea pozelor de pe un telefon mobil este în proporție de 99% identică cu descărcarea pozelor de pe o cameră foto. Așa că odată ce ați învățat să descărcați pozele de pe telefonul mobil, nu veți întâmpina dificultăți în a o face și de pe o cameră foto. Singura diferența la camera foto este că de obicei, odată conectată prin intermediul cablului furnizat, trebuie să apăsați un buton pentru a pune camera în poziția de descărcare sau vizualizare. Acest buton diferă de la un producător la altul.

Înainte de a merge cu pozele de pe telefonul mobil la un laborator foto, trebuie să vă spun că nu toate camerele instalate pe telefoanele mobile sunt la fel de performante. Astfel pot fi unele telefoane care fac fotografii mai bine decât o camera foto normala, dar pot fi și unele ce fac fotografii mai putin clare și la o rezoluție prea mica pentru a le putea imprima într-un format decent. În momentul în care descarcați fotografiile pe computerul personal și le puteți vizualiza foarte bine atunci cel mai probabil puteți merge cu ele să le și imprimați. Dimensiunea la care le puteți imprima depinde din nou de capacitatea camerei instalate: mai mulți mega pixeli înseamnă o rezoluție mai mare și drept urmare posibilitatea de a imprima o fotografie de dimensiuni mai mari. Cu cât este rezoluția mai mare cu atât mai mare poate fi imprimată fotografia.

A nu se face aici o confuzie des întâlnită, și anume că o cameră cu mulți mega pixeli este mai bună decât una cu mai puțini mega pixeli. Este mai bună doar prin simplul fapt că putem imprima foto de dimensiuni mai mari fără a pierde din calitatea pozei. Calitatea unei imagini făcută de o cameră de 8 mega pixeli poate fi net superioară uneia făcută cu o camera de 16 mega pixeli.

Pentru a înțelege mai ușor de ce fel de cameră foto aveți nevoie, voi da mai jos câteva exemple:

  • o camera de 6 mega pixeli va putea face o fotografie de 3264 pixeli x 1836 pixeli, ceea ce înseamnă că se va putea imprima o fotografie în format clasic, fără a se pierde din calitatea acesteia, de aproximativ 83 cm x 46 cm. Dacă imprimați tablouri, aveți nevoie de mai mult, altfel, 6 megapixeli pentru o camera foto sunt mai mult decât suficienți pentru un fotograf amator.
  • o cameră de 13 megapixeli va putea face o fotografie de 4128 pixeli  x 3096 pixeli, ceea ce înseamnă că va putea fi imprimată aproximativ la dimensiunea de 105 cm x 78 cm

Ceea ce trebuie reținut este că o fotografie făcută cu 6 mega pixeli va avea o dimensiune de stocare pe hard disk sau memory card net inferioara uneia de 13 mega pixeli. De aceea, dacă avem posibilitatea de a alege numărul de mega pixeli cu care putem face o fotografie (opțiune disponibilă la majoritatea mobilelor moderne) și nu avem nevoie să imprimăm poza respectivă în format mare, nu are rost să folosim numărul maxim de mega pixeli disponibili.

Telefonul mobil se conectează la computer cu ajutorul cablului de date cu care l-ați cumpărat. Conexiunea este deosebit de ușoară, tot ceea ce aveți de făcut este să conectați cablul la telefon și ulterior la computer în unul din porturile USB disponibile. Odată această operațiune realizată (telefonul trebuie să fie deschis pentru a se putea realiza conexiunea), veți auzi sunetul de conectare a unui nou dispozitiv, puteți accesa datele de pe telefonul/camera dumneavoastră prin intermediul iconiței ”Computer”. Telefonul/camera dumneavoastră va apărea ca o nouă partiție în cadrul ferestrei ”Computer”.

În filmulețul de mai jos veți vedea pas cu pas cum descărcăm pozele de pe telefonul mobil. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, nu uitați că puteți să mă întrebați cu ajutorul formularului de mai jos.

1 comment on “CUM DESCĂRCĂM POZELE DE PE TELEFONUL MOBIL?”

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.