ACASA

Folosirea unui computer în zilele noastre nu mai este doar un moft ci este o necesitate. Fie că sunteți tânăr sau ați trecut deja de prima tinerețe, fie că încă lucrați sau ați ieșit deja la pensie, sau în orice alta situație v-ați afla, nu mai aveți nici o scuză să nu aveți măcar noțiuni de baza de utilizare a unui computer. Lipsa acestora nu poate decât să vă dezavantajeze atât în viata publică cât și în cea privată. Acest blog vă va învață pas cu pas ce tot ceea ce trebuie să știți despre un computer pentru a putea să vă bucurați pe deplin de avantajele pe care acesta poate să vi le ofere.

Conform unui raport din Iulie 2014 publicat de Raportului Agendei Digitale (Digital Agenda Scoreboard)  se poate concluziona că 83% din populația activă a României nu deține cunoștințe digitale suficiente, 41% dintre aceștia fiind considerați total analfabeți din punct de vedere digital.

Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare, iar pentru a putea ține pasul cu toată această schimbare trebuie să învățam să ne adaptăm. NICIODATĂ NU ESTE PREA TÂRZIU! Faptul că citiți aceste rânduri, mă face să cred că sunteți pregătiți și că vă doriți să vă integrați mai bine în aceasta lume nebună.

Dacă tot ați ajuns pe această pagină de internet, voi insista să vă spun de la început că acest blog este dedicat persoanelor care nu au deloc sau au foarte puține cunoștințe de utilizare a unui computer. Drept urmare limbajul folosit nu va fi unul foarte tehnic, ci cât se poate de simplu, articolele neadresându-se specialiștilor în calculatoare.

Dacă vă numărați printre cei care aveți părinți sau prieteni care ar vrea să învețe cum să utilizeze un computer, mai sus, aveți un buton rosu intitulat “Scrisoare către părinți”, pe care dacă îl veți apăsa, veți putea downloada un pdf care explică pas cu pas ce trebuie să facă cineva care nu a mai folosit un computer pentru a putea să se folosească de site-ul meu. Acest document poate fi imprimat și trimis (de ex. prin poștă) persoanelor care nu au deloc cunoștințe de utilizare a unui computer. 

Dacă nu aveți pe nimeni care să iși dorească să învețe să folosească un computer, vă invit oricum să dați share acestui site, deoarece cu siguranță aveți prieteni sau cunoștințe ce s-ar putea folosi de informațiile prezentate.

Înainte de a începe ar trebui mai întâi să vedem de ce ați vrea să vă bateți capul cu așa ceva. Întrebările de mai jos sunt menite să vă facă să conștientizați motivele inițiale pentru care ați vrea să învățați să utilizați un calculator.

Vreți să aplicați pentru un serviciu ce necesită cunoștințe minime de calculator?  V-ați saturat să fiți printre putinii oameni care nu știu să utilizeze un computer?

Vreți să știți ce e ăla un computer și cum anume funcționează? Vrei să știi ce e aia ROM, RAM, Bit, Byte, Megabyte, Gigabyte?

Vreți să știți cum puteți reduce distanta și comunica pe internet cu persoanele dragi prin intermediul unui apel telefonic sau video?

Vreți să aflați ce este un email, cum să vă creați un cont de email și cum să trimiteți un email?

Vă doriți să aveți acces la cât mai multă informație, fără să trebuiască să învestiți bani pentru a vă documenta?

Vreți să urmăriți filme, documentare, reportaje, anchete doar prin intermediul câtorva click-uri?

Mother Baby World

Vreți să aflați despre Facebook, Twitter, YouTube, Google și multe alte rețele de socializare existente? Vreți să vă puteți face propriul cont pe acestea pentru a putea interacționa mai ușor cu cei dragi?

Vreți să știți ce puteți face cu un CD, DVD, USB? Ce e aia MP4, MP3, virusi, firewall?

Vreți să ascultați și să vă copiați muzică sau filme de pe internet?

Vreți să știți cum puteți folosi sau copia fotografiile sau video-urile de pe telefonul mobil sau de pe o cameră foto pe calculator?

Vreți să știți cum puteți traduce orice text din absolut orice limba în romana fără să aveți nevoie de un traducător?

Vreți să vă puteți descurca singuri, fără să fiți nevoiți să cereți ajutorul copiilor sau vecinilor pentru a vă deschide calculatorul, pentru a vă învăța cum se folosesc anumite lucruri sau pur și simplu pentru ceva simplu ce nu funcționează?

Dacă răspundeți afirmativ la măcar una din întrebările de mai sus atunci acest blog este pentru dumneavoastră. În paginile următoare veți descoperi răspunsurile la întrebările de mai sus și nu numai.

Blogul va avea imagini și video-uri care vă vor ajuta să înțelegeți ce și cum puteți face cu ajutorul unui computer. La finalul fiecărui articol veți găsi un formular cu ajutorul căruia puteți să îmi adresați întrebări sau sugestii pentru articole viitoare.

Pentru cei dintre dumneavoastră care vreți să începeți cu începutul vă invit să dați click pe link-ul ce vă va direcționa către primul articol al acestui blog (dați click pe textul albastru). La sfârșitul fiecărui articol al acestui blog veți avea doua butoane roși în partea de jos a paginii, unul în stânga și celalalt în dreapta. Butonul din stânga va conține un link către articolul anterior, butonul din dreapta va conține un link către articolul următor.

CE TREBUIE SA STIM DESPRE UN COMPUTER?