CUM IMI FAC CONT PE FACEBOOK?

cum imi fac cont pe FacebookAcum ca ați învățat în mare cum sa folosiți un computer poate apărea întrebarea: Cum îmi fac cont pe Facebook? Pentru cei dintre dumneavoastră care nu sunteți încă convinși dacă va doriți sau nu un cont de Facebook, am sa prezint mai jos câteva motive care v-ar putea convinge.

Mai întâi va voi spune ca Facebook este o rețea de socializare creata în 2004, de Mark Zuckerberg, fiind creata inițial pentru studenți. In momentul de fata, rețeaua și-a depășit cu mult atribuțiile inițiale, fiind un loc  în care peste 1 miliard de utilizatori împărtășesc imagini, video și evenimente cu familia si prietenii lor.

Motivele pentru care v-ați putea dori sa aveți un cont pe Facebook sunt destul de multe, dar ne vom opri asupra celor mai importante.

– Este foarte ușor sa va regăsiți prieteni sau colegi cu care nu ați mai păstrat legătura de ani de zile. Trebuie sa înțelegeți ca odată ce va faceți acest cont pe Facebook , nimeni nu va obliga sa intrați în contact cu acești prieteni sau colegi neapărat. Alegerea este a dumneavoastră, iar dacă nu vreți, nici aceștia nu pot avea acces la informațiile dumneavoastră atâta timp cât dumneavoastră nu le permiteți.

– Este cel mai ușoara modalitate de a păstra legătura cu familia și cu toate evenimentele legate de aceasta. Cu ajutorul Facebook-ului, pe lângă faptul ca puteți vedea ce a mai făcut fiecare membru al familiei dumneavoastră în parte, se poate crea un grup al familiei și astfel, doar cei din familie vor putea sa vadă comentariile și imaginile afișate (postate – căci acesta este termenul folosit pentru Internet).

– Anonimatul poate fi alt motiv pentru care puteți avea un cont pe Facebook. Vreți sa va faceți noi prieteni cu care sa împărtășiți ideii, imagini, experiențe dar nu vreți sa faceți acest lucru punând la dispoziție datele dumneavoastră reale? Nici o problema, acest lucru este posibil pe Facebook.

– Odată ce v-ați făcut contul de Facebook și v-ați adăugat câțiva membri de familie și câțiva prieteni apropiați, nu mai trebuie sa va bateți capul sa rețineți numerele acestora de telefon, adrese de email, deoarece veți putea comunica doar prin intermediul Facebook.

– Aveți timp liber și ați vrea sa va delectați jucând un joc? Tot în cadrul Facebook aveți zeci de jocuri gratuite pe care le puteți juca individual sau împotriva altor jucători ca dumneavoastră.

– Cred ca un procent de 99% dintre persoanele publice din ziua de astăzi au pagina de Facebook. Acest lucru înseamnă ca aproape orice personalitate care va interesează și care mai este încă în viata are pagina de Facebook. Cu ce va ajuta acest lucru? Pai puteți sa va alăturați paginii acestora (sa deveniți follower) și sa comunicați direct cu personalitatea respectiva direct pe pagina acesteia.

– Un ultim motiv pentru care puteți sa va creați un cont pe Facebook, este acela ca veți micșora putin decalajul intre generații. Veți fi mai activ implicați în ceea ce înseamna viata sociala a copiilor dumneavoastră și chiar a nepoților.

Daca motivele de mai sus v-au convins, va invit sa continuam cu crearea și utilizarea unui cont pe Facebook.

Puneți mana și faceți-va o cafea ca avem treaba:-)

In unul din articolele precedente, “Cum cream si utilizam o adresa de mail” am învățat cum facem o adresa de email noua și cum sa o utilizam. Cu ajutorul aceleiași adrese vom crea și un cont pe Facebook, fiind important sa cunoaștem acea adresa și parola acesteia. Procesul în sine nu este complicat deloc, ceea ce poate fi un pic mai complicat la început este felul în care se folosește acest cont pe Facebook. Daca veți fi atenți la filmulețele din acest articol și dacă veți acorda câte 20 de minute zilnic acestui cont, sunt sigur ca într-o săptămâna veți deveni experți în utilizarea acestuia, putând sa îmi faceți chiar câteva sugestii în ceea ce privește îmbunatățirea acestui articol.

Astfel ca orice chestie pe care o învățam aici, totul începe cu a deschide o pagina noua de internet. In filmulețul de mai jos veți vedea pas cu pas ceea ce trebuie sa faceți.

Acum ca am văzut cum se crează un cont pe Facebook tot ceea ce trebuie sa facem este sa îl actualizam cu informațiile noastre, sa adaugăm o poza de profil și sa pornim în căutarea cunoscuților.

Pentru a putea sa adaugați o poza la profilul dumneavoastră de Facebook, veți avea nevoie de o poza de-a dumneavoastră recenta sau nu, în funcție de cum doriți, în format digital. O poza în format digital înseamna o poza cu dumneavoastră pe care sa o aveți salvata undeva pe calculator. Daca nu aveți asa ceva disponibil, cu siguranța aveți un copil sau un nepot care v-a făcut o poza cu telefonul mobil sau cu o camera foto digitala. Rugați-l pe acesta sa va trimită un email, la adresa nou creata, cu poza respectiva. In acest fel veți practica și verificarea email-ului și salvarea unei imagini primite pe computerul dumneavoastră. In cazul în care faceți toate aceste operațiuni pe un laptop sau dispuneți de o camera web conectata la computer, puteți sa va faceți singuri aceasta fotografie.

Pentru acest exemplu voi alege sa trimit o fotografie oarecare pe contul nou creat gheorghehagi1965gmail.com, fotografie care nu are nici o legătura cu Cincinat Sfintescu care este considerat părintele urbanismului romanesc. Menționez ca acest cont pe Facebook a fost creat doar pe motive educationale, odată terminate articolele referitoare la acesta, contul va fi șters.

Dupa ce vom adaugă fotografia de profil vom continua cu completarea profilului. Aceasta parte a procesului de creare a unui cont Facebook este foarte importanta dacă ne dorim sa reluam legătura cu persoane cu care nu am mai avut contact de foarte mult timp, cum ar fi colegii de liceu sau colegii de facultate. Deci sfatul meu este sa adaugați toate informațiile necesare la secțiunea servici și educație și sa le salvați ca și informații publice. In acest fel, colegii dumneavoastră de liceu sau de facultate va vor putea găsi si adaugă ca și prieten chiar dacă dumneavoastră nu va mai aduceți aminte de ei. Pentru a fi cât se poate de clar, dacă cineva va adăuga ca și prieten nu înseamnă automat ca aceștia vor vede informațiile dumneavoastră sau ceea ce postați. Acest lucru se întâmplă doar după ce dumneavoastră va dați aprobarea.

Odată actualizate informațiile personale, putem porni în căutarea prietenilor. In filmulețul de mai jos, va voi arata cum sa adăugați o persoana la prieteni și ce se întâmpla pe “peretele” dumneavoastră de Facebook odată ce ați adăugat aceasta persoana.

Acestea sunt, din punctul meu de vedere, informațiile de baza de care aveți nevoie pentru a putea utiliza Facebook-ul. Dacă veți încerca toate meniurile asa cum v-am sugerat și dacă veți dedica un 15-20 de minute zilnic Facebook-ului, sunt sigur ca într-o săptămâna acesta nu va mai avea secrete pentru dumneavoastră.

Daca aveți întrebări, nelămuriri, comentarii sau sugestii, va rog sa le lăsați în formularul de mai jos.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.