CUM CREĂM SI UTILIZĂM O ADRESĂ DE EMAIL

CUM CREĂM SI UTILIZĂM O ADRESĂ DE EMAIL
Bine v-am regăsit! În acest articol vom învață cum cream și utilizăm o adresa de email.

Adresa de email este esențiala în momentul în care vrem sa folosim orice tip de social media. Fără să știm cum folosim o adresa de email, nu avem cum să creăm nici un cont pentru aplicațiile media existente.

Astfel vă voi arata întreg procesul creării unei adrese de email, folosind unul dintre furnizorii cei mai cunoscuți de servicii de mesagerie electronica: Google. Serviciul lui Google de mesagerie electronica se numește GMail.

Adresele de mail sunt formate întotdeauna din 3 parți (gheorghehagi@gmail.com):

  • Prima parte va fi un identificator unic (în exemplul de mai sus acesta va fi “Gheorghe Hagi”). De obicei acesta este reprezentat de numele dumneavoastră, care poate sau nu sa fie real. Mai mult decât atât, acesta nu trebuie să fie neapărat numele unei persoane, ci poate fi orice denumire atâta timp cât este unica.  Este de preferat ca primul cont de email pe care vi-l faceți să fie unul care să conțină numele dumneavoastră. Deși puteți să vă creați contul “floarealbastradenumauita@gmail.com”, nu este cea mai indicată adresă de mail pe care vreți să o creați și dați prietenilor sau unui potențial angajator. De aceea vă sfătuiesc să folosiți numele dumneavoastră sau o variațiune a acestuia ca prima adresa de email.
  • a doua parte va fi întotdeauna delimitarea “@”, citita în Romana “a rond”. Acest simbol va delimita întotdeauna identificatorul unic, de furnizorul de servicii de mesagerie electronica
  • a treia parte va fi întotdeauna reprezentata de furnizorul de servicii de mesagerie electronica. Iată niște exemple de adrese de mail de la diferiți furnizori:  gheorghehagi@gmail.com (GMail),gheorghehagi@yahoo.com (Yahoo), gheorghehagi@hotmail.com (Hotmail) etc. În momentul de fata cred că exista sute, dacă nu mii de furnizori de mesagerie electronica, unii fiind gratuiți, alții fiind cu plata.

Unul dintre cei mai bine cotați furnizori de mesagerie electronica gratuita este GMail, serviciu oferit de cei de la Google.

De ce este adresa de email atât de importanta în ziua de azi? Deoarece cu ajutorul acesteia puteți să vă înscrieți pe orice pagina care va cere acest lucru, fără să fiți nevoiți să dați prea multe detalii personale despre dumneavoastră. Acest lucru va permite sa aveți o oarecare anonimitate pe internet.

O adresă de email poate fi comparată cu o “căsuța postala” pe care o aveți închiriata la posta, datele dumneavoastră complete fiind deținute de cei de la posta, dar nu și de cei care va trimit diverse lucruri prin posta, aceștia având doar numele dumneavoastră și numărul căsuței postale.

Avantajele unei adrese de email sunt multe, dar cel mai important este acela ca o puteți verifica oriunde în lume atâta timp cât aveți acces la internet.

Email-ul este ca o scrisoare ce se trimite de la un utilizator la celalalt, prin intermediul internetului, aceasta putând conține, text, imagini sau chiar video. Scrisoarea respectiva ajunge la celalalt utilizator sau utilizatori (căci un email se poate trimite la oricâte persoane dorim în același timp, fără nici un cost suplimentar) într-o căsuța postala, unde așteaptă răbdătoare următoarea noastră conectare pentru a o putea citi.

Haideți sa vedem care sunt pașii care trebuiesc urmați pentru a crea o adresa de email.

Pasul 1 – deschideți o fereastra nouă pentru browserul pe care îl aveți instalat pe calculator.

Pasul 2 – scrieți în bara de adrese sau în bara de căutare “Gmail” și apăsați butonul “Enter” pe tastatura.

Pasul 3 – dați click pe primul rezultat afișat de Google

Pasul 4 – apăsați pe “Create an account” (crează un cont)

Pasul 5 – completați datele solicitate de Google și apăsați “Next” pentru a crea o noua adresa de email.

În filmulețul de mai jos veți învață cum să schimbați setările în Google Chrome pentru a afișa totul în Romana, cum creați o adresa de email și cum o folosiți.

Acest articol nu tratează toate funcțiile pe care le îndeplinește GMail, dar prezintă suficiente informații pentru a ajuta o persoana sa înțeleagă cum se crează un cont de email și cum se folosește acesta. Vom reveni cu mai multe detalii dacă va fi nevoie, în articolele ce vor urma. Dacă aveți întrebări sau sugestii nu ezitați să completați formularul de mai jos, iar eu  voi încerca să vă răspund cât pot de repede.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.