CUM FOLOSIM GOOGLE SEARCH?

CUM FOLOSIM GOOGLE SEARCH?În acest articol vom învăța cum folosim Google Search (căutarea pe Google). Utilizând corect aceasta aplicație, vom afla toate informațiile dorite, disponibile pe internet.

Google, prin intermediul unor algoritmi matematici foarte complecși, reușește sa indexeze mare parte din informația existenta pe Internet la ora actuala. Astfel, pentru Google, Internetul este indexat ca și cuprinsul unei cărți, iar în momentul în care noi lansam o căutare, prin rezultatele afișate, acesta doar face o referire la capitolele care ar putea conține informația dorita. Aceste asa zise capitole, sunt de fapt paginile de internet pe care Google le considera relevante pentru căutarea noastră. Cea mai mare cantitate de pagini de internet sunt scrise în limba engleza și de aceea, foarte util ar fi sa cunoaștem cât de cât aceasta limba pentru a putea cauta și în limba Engleza când nu găsim anumite informații în Romana. În ultimii ani conținutul în limba Romana a crescut exponențial și va continua sa crească asa ca nu aveți de ce sa intrați în panica 🙂

Căutările pe care le putem face pe Google pot fi destul de complexe, dar pentru o mai ușoara acomodare vom începe doar cu câteva din opțiunile de căutare pe care Google ni le pune la dispoziție.

Cea mai ușoara modalitate de a înțelege cum funcționează căutarea Google este cu ajutorul exemplelor, asa ca haideți sa vedem cum se face.

Primul filmuleț va va arata cum cautam pe internet informații despre o anumita persoana. Aceasta modalitate de căutare poate fi aplicata atât pentru persoane publice, cunoscute, cât și pentru oricine altcineva. Vă dați seama că probabilitatea de a găsi informații despre vecinul Costel Popescu este mult mai mică decât de a găsi informații despre sa zicem…Andreea Marin.

Acestea fiind spuse, vom lua ca și exemplu numele Andreea Marin și vom vedea ce informații putem găsi despre aceasta.

Vom deschide o noua fereastra de internet și vom observa ca browserul este setat pentru limba romana (asa cum am învățat în “CUM CREĂM ȘI UTILIZĂM O ADRESĂ DE EMAIL“).

După cum ați putut vedea în filmulețul de mai sus, am încercat sa va arat cum folosim Google Search. În cadrul filmulețului nu am detaliat prea mult ce se întâmpla în secțiunea Google Maps deoarece vom trata aceasta secțiune mai detaliat într-un articol următor.

Acest prim filmuleț a fost despre cum cautam informații referitoare la o persoana. În filmulețul de mai jos va voi arata cum efectuam o căutare pentru o acțiune pe care ne-am dori sa o facem și nu suntem siguri cum. Voi lua ca și exemplu: “Cum schimbăm plăcuțele de frâna la Citroen?”

Sper sa fi reușit cu aceste doua filmulețe sa va ajut sa va faceți o idee despre cum funcționează o căutare pe Google. Puteți cauta  știri , video, muzica, imagini, articole din toate domeniile posibile și imposibile, puteți cauta absolut orice având la dispoziție cea mai mare biblioteca virtuala disponibila.

Dacă aveți nelămuriri, sugestii sau întrebări nu ezitați sa îmi scrieți în formularul de mai jos și voi încerca să vă răspund cât se poate de repede.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.